هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی (AI) به مفهوم توانایی کامپیوترها و سایر دستگاه‌ها به انجام کارهایی مشابه با هوش انسانی می‌باشد. به عبارت دیگر کامپیوترها یاد می‌گیرند چگونه به صورت بشری عمل کنند و قادر می‌شوند رفتارهایی را که از ما انسان‌ها به دست می‌آید، تقلید کنند. هوش مصنوعی می‌تواند مسائل پیچیده را در کسب و کار، پزشکی، امنیت و غیره حل و فصل کند. به عنوان نمونه، الگوریتم‌های هوش مصنوعی به متخصص‌های بشری برای تشخیص نقص یک محصول یا تشخیص یک بیماری یا پیش بینی تقاضای بازار نیاز ندارد.

هوش مصنوعی چگونه کار می‌کند؟

از زمانی که هیاهو در مورد هوش مصنوعی سرعت گرفت، بسیاری از افراد در تلاش به دستیابی نحوه استفاده از آن برای منافع اقتصادی و تجاری هستند. اغلب، آنچه آن‌ها به عنوان AI از آن یاد می‌کنند، جزئی از فناوری هوش مصنوعی نظیر یادگیری ماشین است. هوش مصنوعی به پایه‌ای از سخت افزار و نرم افزار تخصصی برای نوشتن و آموزش الگوریتم‌های یادگیری ماشین نیاز دارد. هیچ زبان برنامه نویسی به تنهایی مترادف با هوش مصنوعی نیست، اما پایتون، R، جاوا، سی پلاس پلاس و جولیا از زبان‌های برنامه نویسی محبوب برای توسعه دهندگان هوش مصنوعی هستند.

به طور کلی، سیستم‌های هوش مصنوعی با دریافت مقادیر زیادی از داده‌های آموزشی برچسب‌گذاری‌ شده، تجزیه و تحلیل داده‌ها برای همبستگی‌ها و الگوها و استفاده از این الگوها برای پیش‌بینی وضعیت‌های آینده کار می‌کنند. به این ترتیب، یک ربات چت که با نمونه‌هایی از متن تغذیه می‌شود، می‌تواند یاد بگیرد که تبادلات واقعی با افراد ایجاد کند، یا یک ابزار تشخیص تصویر می‌تواند با مرور میلیون‌ها مثال، شناسایی و توصیف اشیاء در تصاویر را بیاموزد. تکنیک‌های جدید هوش مصنوعی که به سرعت در حال بهبود هستند می‌توانند متن، تصاویر، موسیقی و سایر رسانه‌های واقعی را خلق کنند.

کارکردهای هوش مصنوعی

هوش مصنوعی (AI) دارای کاربردهای گسترده‌ای است که در حال حاضر در بسیاری از صنایع و امور روزمره ما استفاده می‌شوند. از جمله کاربردهای مهم AI می‌توان به شناسایی الگوها، پردازش زبان طبیعی، تصویربرداری، خودروهای خودران، پشتیبانی چت با کاربر، تجزیه و تحلیل اطلاعات، برنامه‌ریزی و بهینه‌سازی فرآیندهای تجاری، تصمیم‌گیری در سطح سازمانی، تشخیص بیماری، ترجمه، سیستم‌های توصیه‌گری و بازیابی اطلاعات اشاره کرد. AI همچنین در صنایع هوا و فضا، صنعت خودرو، نفت و گاز، بانکداری، بیمه، طراحی سایت و برنامه‌نویسی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توسعه روزافزون هوش مصنوعی، امکان اجرای فرآیندها با کیفیت بالاتر و با سرعت بیشتر در دسترس است.

هدف هوش مصنوعی

هدف هوش مصنوعی (AI)، درک عمیق‌تر کامپیوتر از خصوصیات ذهن و صفات انسانی است تا بتواند در مسائل مختلف به انسان‌ها کمک کند. هوش مصنوعی یک مجموعه از فناوری‌های کامپیوتری است که می‌توانند مسائل پیچیده را به طور خودکار و بدون نیاز به دخالت انسان حل کنند.

هدف اصلی هوش مصنوعی، ساخت دستگاه‌هایی می‌باشد که قادر به فهم زبان طبیعی، حرکات بدنی، تصاویر، صداها، متن و عناصر دیگر انسان‌ها هستند. همچنین، هدف هوش مصنوعی، ساخت دستگاه‌هایی با قدرت پردازشی بالایی است که بتوانند متون، تصاویر، صداها و …. را شناسایی کنند.

برنامه نویسی هوش مصنوعی

برنامه نویسی هوش مصنوعی بر مهارت‌های شناختی تمرکز دارد که شامل موارد زیر است:

یادگیری. این جنبه از برنامه نویسی هوش مصنوعی بر به دست آوردن داده‌ها و ایجاد قوانینی برای چگونگی تبدیل آن به اطلاعات عملی متمرکز است. قوانین، که الگوریتم نامیده می‌شوند، دستورالعمل‌های گام به گام را برای دستگاه‌های محاسباتی برای نحوه تکمیل کاری خاص ارائه می‌دهند.

استدلال. این جنبه از برنامه نویسی هوش مصنوعی بر انتخاب الگوریتم مناسب برای رسیدن به یک نتیجه دلخواه متمرکز است.

خود اصلاحی. این جنبه از برنامه نویسی هوش مصنوعی برای تنظیم مداوم الگوریتم‌ها و اطمینان از ارائه دقیق‌ترین نتایج ممکن طراحی شده است.

خلاقیت. این جنبه از هوش مصنوعی از شبکه‌های عصبی، سیستم‌های مبتنی بر قوانین، روش‌های آماری و سایر تکنیک‌های هوش مصنوعی برای تولید تصاویر جدید، متن جدید، موسیقی جدید و ایده‌های جدید استفاده می‌کند.

چرا هوش مصنوعی مهم است؟

هوش مصنوعی به دلیل پتانسیل آن برای تغییر نحوه زندگی، کار و عملکرد انسان‌ها مهم است. نمونه بارز آن در تجارت می‌باشد که برای خودکار کردن وظایف انجام شده توسط انسان، از جمله خدمات مشتری، تولید سرنخ و کنترل کیفیت قابل استفاده می‌باشد.

در تعدادی از زمینه‌‎ها، هوش مصنوعی می‌تواند وظایف را بسیار بهتر از انسان‌ها انجام دهد. به ویژه هنگامی که صحبت از وظایف تکراری و جزئیات ریز می‌شود، مانند تجزیه و تحلیل تعداد زیادی از اسناد قانونی برای اطمینان از پر شدن صحیح فیلدهای مربوطه، ابزارهای هوش مصنوعی اغلب کارها را به سرعت و با خطاهای نسبتاً کمی انجام می‌دهد.

همچنین به دلیل مجموعه داده‌های عظیمی که می‌تواند پردازش کند، هوش مصنوعی می‌تواند به شرکت‌ها بینش‌هایی درباره عملیات‌هایشان بدهد که ممکن است از آن‌ها اطلاعی نداشته باشند. جمعیت ابزارهای مولد هوش مصنوعی که به سرعت در حال گسترش است در زمینه‌هایی از آموزش و بازاریابی گرفته تا طراحی محصول مهم خواهد بود.

در واقع، پیشرفت‌ها در تکنیک‌های هوش مصنوعی نه تنها به افزایش کارایی کمک کرده است، بلکه دری را برای فرصت‌های تجاری کاملاً جدید برای برخی از شرکت‌های بزرگتر باز کرده است.

هوش مصنوعی در بسیاری از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین شرکت‌های امروزی، از جمله آلفابت، اپل، مایکروسافت و متا، که از فناوری‌های هوش مصنوعی برای بهبود عملکرد و پیشی گرفتن از رقبا استفاده می‌کنند، به مرکزیت تبدیل شده است.

مزایای هوش مصنوعی چیست؟

برخی از مزایای هوش مصنوعی عبارتند از:

1-در مشاغل مرتبط با تشخیص و پیش‌بینی، عملکرد خوبی داشته است. هوش مصنوعی ثابت کرده است که در تشخیص برخی سرطان‌ها از جمله سرطان سینه و ملانوما به خوبی یا بهتر از پزشکان عمل می‌کند.

2-کاهش زمان برای کارهای مرتبط با داده‌ها بسیار خوب کار کرده است. هوش مصنوعی به طور گسترده در امور داده، از جمله بانکداری و اوراق بهادار، داروسازی و بیمه استفاده می‌شود تا زمان تجزیه و تحلیل مجموعه‌های کلان داده را کاهش دهد. به عنوان مثال، خدمات مالی به طور معمول از هوش مصنوعی برای پردازش درخواست‌های وام استفاده می‌کنند.

3-باعث صرفه جویی در نیروی کار و افزایش بهره وری می‌شود. برای نمونه ربات‌هایی که می‌توانند در صنعت و بخش تولید استفاده شوند.

4-می‌تواند رضایت مشتری را از طریق شخصی سازی بهبود بخشد. هوش مصنوعی می‌تواند محتوا، پیام‌ها، تبلیغات، توصیه‌ها و وب‌سایت‌ها را برای مشتریان فردی شخصی‌سازی کند.

5-عوامل مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی همیشه در دسترس هستند. برنامه‌های هوش مصنوعی نیازی به خوابیدن یا استراحت ندارند.

معایب هوش مصنوعی چیست؟

در زیر برخی از معایب هوش مصنوعی آورده شده است:

1-استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی گران می‌باشد.

2-به تخصص فنی عمیق نیاز دارد.

3-تعداد محدود افراد واجد شرایط برای ساخت ابزارهای هوش مصنوعی.

4-سوگیری‌های داده‌های آموزشی در پاره‌ای از موارد قابل مشاهده است.

5-عدم توانایی تعمیم از کاری به کار دیگر.

6-مشاغل انسانی را حذف می‌کند و نرخ بیکاری را افزایش می‌دهد.

سوالات متداول در رابطه با هوش مصنوعی

هوش مصنوعی (AI) توانایی یک کامپیوتر یا ربات کنترل شده توسط کامپیوتر برای انجام کارهایی است که معمولاً توسط انسان انجام می‌شود؛ زیرا به هوش و تشخیص انسان نیاز دارد.

هوش مصنوعی تأخیر زمانی را از بین می‌برد و تجزیه و تحلیل و استفاده از منابع را در سراسر سازمان شما بهبود می‌بخشد و در نتیجه هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. همچنین می‌تواند فرآیندهای پیچیده را خودکار کند و با پیش‌بینی نیازهای تعمیر و نگهداری، زمان خرابی را به حداقل برساند.

به طور خلاصه، هدف هوش مصنوعی ارائه نرم افزاری است که بتواند در مورد ورودی استدلال کند و در مورد خروجی توضیح دهد. هوش مصنوعی تعاملات شبیه انسان را با نرم افزار فراهم می‌کند و برای کارهای نیاز به پشتیبانی می‌تواند تصمیم گیری مناسب را ارائه دهد، اما جایگزینی برای انسان‌ها نیست.

جان مک کارتی را پدر هوش مصنوعی می دانند. جان مک کارتی دانشمند کامپیوتر آمریکایی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *